19 Şubat 2015 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ NEFİS KEK



Malzemeler:

4 çorba kaşığı kakao
250 gr. hindistan cevizi
5,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
3,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 yumurta

Sosu için;

2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı tozşeker
250 gr. hindistancevizi

Yapılışı:

Bir kapta yumurta ve toz şekeri çırpın. Sıvıyağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
Bu harca unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip, çırpın. Malzemeyi yağlanmış minik kalıplara ya da düz bir tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin ( Takribi 30-35 dk). Pişip pişmediğini bıçakla kontrol edebilirsiniz
Kek kalıptan çıktıktan sonra küçük dikdörtgenler şeklinde kesin ve soğutun.
Başka bir kapta sos malzemelerini hindistan cevizi hariç iyice karıştırın.
Kekleri önce sosa sonra hindistan cevizine bulayarak bir tepsiye dizip servis yapın.

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara