19 Şubat 2015 Perşembe

DEMİR TATLISI



Malzemeler:

1/2 limon suyu
4 su bardağı toz şeker
Bir fiske tuz
1/2 paket kabartma tozu
2 su bardağı elenmiş un
4 yemek kaşığı tepeleme nişasta
Bol sıvı yağ
1,5 su bardağı su
4 yumurta

Şerbeti İçin:

4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1/2 limon suyu

Kızartmak İçin:

Büyükçe bir tencere
Bol sıvı yağ
Demir kalıplar

Yapılışı:

 İlk önce şerbetini kaynatın ve soğumaya bırakın ,hamur malzemelerini iyice karıştırın krepten daha koyu bir kıvama getirin, diğer tarafta yağı tencere ile birlikte ocağa koyun ısınmaya başlasın, yağın ısındığını anlamak için içine bir parça hamur atın yukarı çıkıyorsa yağ kızmış demektir.Demir kalıbı kızgın yağın içine boş olarak batırın demirin ısınmasını sağlayın, demir kalıbı hamura batırın hemen kızgın yağa sokun 3-4 saniye sonra demir kalıbı sallayarak çıkarın, kızarmasını bekleyin çıkan hamurları soğutun ve ılık şerbet içine atın ve çıkarıp üzerini süsleyerek servis yapın..

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara