9 Şubat 2015 Pazartesi

3-2-1 POĞAÇA



MALZEMELER
hamur için:
3 adet kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
4,5-5 su bardağı elenmiş un
içine:
peynir
1/2 demet kıyılmış maydanoz
üzerine:
galeta unu

Yapılışı
Tüm hamur malzemelerini ve 4 bardak elenmiş unu derin bir kapta yoğurun.Unu az gelirse yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin.Hamur hafif ele yapışan (hafif elinizi kapsa yeterli, çok yumuşak olmasın) bir kıvama gelince un eklemeyi bırakın ve üzerini örtüp 1-2 saat kadar dinlenmeye bırakın.Yeteri kadar dinlenen hamurdan cevizden biraz büyü parçalar koparıp elinizde açın.İçine kıyılmış maydanozla karıştırdığınız peynirden koyup yuvarlak şekil vererek kapatın.Galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.Tüm hamura aynı işlemleri uygulayıp 2 cm aralıklarla hepsini tepsiye dizin ve 170 dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Sıcak ya da ılık olarak servis edin.

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara