9 Şubat 2015 Pazartesi

ELMALI KIRINTI KEKİ


Malzemeler:
Yarım paket (125gr, yarım su bardağı) tereyağı, oda sıcaklığında
1,5 su bardağı toz şeker
2 yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket (1 tatlı kaşığı) şekerli vanilin
2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket (1 tatlı kaşığı) karbonat
Yarım tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı küp küp doğranmış yeşil elma
Üzerine:
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı un
4 yemek kaşığı tereyağı
Yarım tatlı kaşığı tarçın

YApılışı
Fırını 175C (350F)'ye getirin. Orta boy dikdörtgen borcamı yağlayın veya yağlı kağıt serin. 
Yarım paket tereyağı ile 1,5 su bardağı toz şekeri çırpın. Yumurta, yoğurt ve vanilyayı ekleyin. 
2 su bardağı un, 2 tatlı kaşığı tarçın, karbonat, ve tuzu bir kapta karıştırıp sıvı karışıma ekleyin. Çok fazla çırpmadan birbirine yedirin. Elmaları karışıma ilave edin. Karışımı kalıbınıza dökün.
Üzeri için gereken malzemeleri çatalla ezerek karışıtırıp kırıntılar elde edin. Kırıntıları kalıbınızın üzerine paylaştırın.
Isınmış fırında 35-40 dakika ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.Fırından çıkarıp 10 dakika kendi kabında ılınmasını bekleyin, daha sonra kalıptan çıkarıp telin üzerine alarak tamamen soğutun.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara