15 Ocak 2015 Perşembe

PAPATYA PASTASI



Malzemeler :

2 çay bardağı Nişasta
2 çay bardağı toz şeker
6 adet yumurta
Çok az tuz
2 çay bardağı un
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
papatya şeklinde şekerlemeler

Yapılışı :

Derin bir kaba yumurta sarılarını alalım (yumurta aklarını da ayrı bir kaba alarak bekleteim.) üzerine şekeri dökerek iyice çırpalım.
Ayırdığımız yumurta aklarını ayrı bir kapta tuz ile çırparak beyazlaşmasını sağlayalım.
Nişasta ve unu karıştırıp yumurta sarılarına ekleyelim
Hazırlanan karışımı yumurta aklarının oluğu kaba ekleyerek karıştıralım.
Kek kabımızı yağlayarak karışımı dökelim, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
Kremşantimizi paket üzerindeki tarife göre hazırlayalaım, iyice soğutalım.
Kekimiz piştikten sora yatay olarak 3 eşit parçaya bölelim.
Keklerin katlarının aralarına kremşanti sürelim, bittiğinde üzerini kremşanti ile kaplayalımç
Papatya şeklinde şekerler ile pastanızın üzerini süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara