Malzemeler:
Keki İçin:
4 Yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
Kreması İçin:
3 su bardağı süt
6 tepeli yemek kaşığı un
2 çay bardağı pudra şekeri
75 gr margarin-tuzsuz tereyağı
Üstü İçin:
1 Litre Süt
İsteğe Göre Hindistan Cevizi
Yapılışı:
Öncelikle kremamızı hazırlıyoruz. Malzemelerden margarin hariç hepsi tencereye boşaltılıp sürekli karıştırılarak pişirilir. 2-3 taşım kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılıp yağ eklenir ve iyice karıştırılarak özleştirilir. Tencere bir kenara alınarak oldukça koyu bir kıvam halini alan kremamız soğumaya bırakılır. Ardından kek malzememiz tezgah üzerine alınır. Yumurta ve şeker mikserle 3-4 dk çırpılır ve süt eklenir,karıştırılır. Un elenerek ilave edilir.üstüne karbonat ilave edilip kaşık yardımıyla karıştırılır…yağlanmış fırın tepsisine şeker ve un serpiştirilir ve kek hamuru dökülür…..tepsiyi bir iki kez tezgaha vurarak hava kabarcıklarının boşalması sağlanır..ısıtılmış 175 derece fırında kurumayacak ölçüde pişirilir…fırından çıkan kekimiz ılık kıvama gelince tepsideki kek enine 4 e boyuna ortadan 2 ye bölünür. elde ettiğimiz 8 parçanın her birini yuvasından çıkarıp kendi ortasından inceltmek suretiyle 2 ye bölünür…böylece krema doldurulup rulo halinde sarılmak üzere ince enli hafif uzunca şeritler olarak 16 adet kek elde edilir..bir tabağa hindistan cevizi başka bir tabağa süt boşaltılır.her bir kek şeridi 2-3 tatlı kaşığı kadar sütle ıslatılır…ve 2 tatlı kaşığı dolusu krema ile doldurulup sarılır.sarılan keklerimiz tabak içindeki süte sıkıca tutularak her tarafı bulanır ve hemen ardından hızlı bir şekilde diğer tabaktaki hindistan cevizine bulanır ve muhafaza edeceğimiz tepsimize servis öncesi için yerleştirilir..bu işlem de seri olunmalıdır..ve süte bulanırken içinde fazla bekletilmemeli.Çünkü aşırı ıslandığında kekimiz parçalanabilir. Bu şekilde bütün keklerimizi tamamladıktan sonra tepsimizi buzdolabında servise kadar muhafaza ediyoruz…bir gece öncesinden hazırlanan yaş pastamız tamamen sünger gibi sütü içine çekeceğinden çok daha lezzetli bir hal alacaktır.
Afiyet Olsun..

0 yorum:
Yorum Gönder