15 Ocak 2015 Perşembe

HÜNKAR LOKUMU



Malzemeler:

Keki İçin:

4 Yumurta
 1 çay bardağı süt 
1 su bardağı toz şeker 
2 su bardağı un 
1 tatlı kaşığı karbonat

Kreması İçin:

3 su bardağı süt 
6 tepeli yemek kaşığı  un 
2 çay bardağı pudra şekeri 
75 gr margarin-tuzsuz tereyağı

Üstü İçin:

1 Litre Süt
İsteğe Göre Hindistan Cevizi

Yapılışı:

Öncelikle kremamızı hazırlıyoruz. Malzemelerden  margarin hariç hepsi tencereye boşaltılıp sürekli karıştırılarak pişirilir. 2-3 taşım kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılıp yağ eklenir ve  iyice karıştırılarak özleştirilir. Tencere bir kenara alınarak oldukça koyu bir kıvam halini alan kremamız soğumaya bırakılır. Ardından kek malzememiz tezgah üzerine alınır. Yumurta ve şeker  mikserle 3-4 dk çırpılır ve süt eklenir,karıştırılır. Un elenerek ilave edilir.üstüne karbonat ilave edilip  kaşık yardımıyla karıştırılır…yağlanmış fırın tepsisine şeker ve un serpiştirilir ve kek  hamuru dökülür…..tepsiyi  bir iki kez  tezgaha vurarak hava kabarcıklarının boşalması sağlanır..ısıtılmış  175 derece fırında   kurumayacak ölçüde pişirilir…fırından çıkan kekimiz ılık kıvama gelince  tepsideki kek  enine 4 e boyuna  ortadan  2 ye bölünür. elde ettiğimiz 8 parçanın her birini yuvasından çıkarıp kendi ortasından  inceltmek suretiyle 2 ye bölünür…böylece krema doldurulup rulo halinde sarılmak üzere ince  enli  hafif uzunca şeritler olarak 16 adet kek elde edilir..bir tabağa hindistan cevizi başka bir tabağa süt boşaltılır.her bir kek şeridi 2-3 tatlı kaşığı kadar  sütle ıslatılır…ve 2 tatlı kaşığı dolusu krema ile doldurulup sarılır.sarılan keklerimiz  tabak içindeki süte sıkıca tutularak her tarafı bulanır ve hemen ardından hızlı bir şekilde diğer tabaktaki hindistan cevizine bulanır ve muhafaza edeceğimiz tepsimize  servis öncesi için yerleştirilir..bu işlem de seri olunmalıdır..ve süte bulanırken  içinde fazla bekletilmemeli.Çünkü aşırı ıslandığında kekimiz parçalanabilir. Bu şekilde bütün keklerimizi tamamladıktan sonra tepsimizi buzdolabında  servise kadar muhafaza ediyoruz…bir gece öncesinden hazırlanan yaş pastamız tamamen sünger gibi sütü içine  çekeceğinden çok daha lezzetli bir hal alacaktır.

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara