15 Ocak 2015 Perşembe

GÖKKUŞAĞI PASTA



Malzemeler :

Keki için:

1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
¾ su bardağı sıvıyağ
Gıda boyası
1 su bardağı süt
Kabartmatozu
Vanilya
Aldığı kadar un

Kreması için:

1 su bardağı un
125 gr. margarin
1 su bardağı toz şeker
1 paket kremşanti
1 paket vanilya
750 ml süt

Yapılışı :

Kekin hazırlanması :

Bir kabın içersinde yumurta ve şekeri çırpalım
Yağ ve sütü karıştırıp kabartma tozu, un ve vanilyayı ekleyerek mikser ile çırpalım
Hazırladığımız hamuru 6 eşit parçaya bölüp gıda boyasıyla gökkuşağı renklerinde renklendirelim
Aynı anda pişirmek daha kolay olur fakat aynı boyutta 6 tane kalıbınız yoksa tek tek pişirebilirsiniz.
Pişirmek için önceden ısıtılmış 180 derece fırında keke batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirelim.
Pişen keklerin soğumasını bekleyin hatta stretch film ile sarıp dolapta 1 saat süreyle bekletirseniz kremanın sürülmesini kolaylaştırırsınız

Kremanın hazırlanması :

Margarini bir tencerede eritelim ve un ekleyerek kavuralım.
Kavrulmuş olan karışıma süt ekleyerek karıştıralım, süt kaynadıktan sonra şeker ve vanilya ekleyelim, krema kıvamı oluşana kadar pişirmeye devam edelim.
Ocaktan alıp üzerine kremşantiyi de ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Soğuması için serin bir yerde bekletelim, kremamız da hazır.

Pastanın hazırlanışı :

Soğuyan keklerimizi gökkuşağı renk sırasına göre yada istediğiniz sıraya göre
1 kek 1 krema şeklinde tüm kekler bitene kadar işlemi tekrarlayalım.
En son olarak üzerini tamamen krema ile kaplayalım.
Pastanın üzerine isteğinize göre bonibon şekeri yada farklı malzemelerle de süsleyebilirsiniz. 

Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara