15 Ocak 2015 Perşembe

EV YAPIMI BEYPAZARI KURUSU



Malzemeler :

4 yemek kaşığı (140 gr.) Teremyağ gurme kaymaklı
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket kuru hamur mayası
1 su bardağı su

Yapılışı :

Tüm malzemeleri güzelce yoğurup 1 saat kadar dinlemeye alalım.
Hamuru 3 eşit parçaya bölelim, yaklaşık 2 cm çapında silindirler yapıp verev şeklinde keselim
önceden ısıtılmış 180 derece fırında istediğimiz kızarklığa ulaşana kadar pişirelim.
Fırından alarak soğuması için beklemeye alalım, sonra 110 dereceye ısıttığımız fırında 2 saat kadar bekletelim, bu işlem bittiğinde fırını kapatıp içinde soğutalım.

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara