15 Ocak 2015 Perşembe

BADEM EZMELİ ÇİKOLATALI KURABİYE




Malzemeler :

1¾ su bardağı ince öğütülmüş glütensiz yulaf unu
½ su bardağı ve 1 yemek kaşığı patates nişastası (un değil)
½ su bardağı ve 1 yemek kaşığı tapyoka nişasta
½ su bardak ve 1 yemek kaşığı ince öğütülmüş badem unu
2 çay kaşığı öğütülmüş keten tohumu
1 ½ çay kaşığı Kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı ksantan sakızı (kıvam artırıcı)
½ su bardağı badem ezmesi
½ su bardağı katı margarin
½ su bardağı ezilmiş muz (yaklaşık 1 orta boy)
½ su bardağı şeker
½ su bardağı kahverengi şeker
2 yumurta
1 çay kaşığı vanilya özü
1 ½ su bardağı (veya daha fazla)bitter ya da sütlü damla çikolata*
*Sütlü kurabiye istemiyorsanız bitter çikolatayı seçiniz.

Yapılışı :

Fırını önceden 350 C ye getirelim. Kurabiye tepsimize yağlı kağıt yerleştirelim ve şimdilik bir kenara koyalım.
Küçük bir karıştırma kabında yulaf unu, patates nişastası, tapyoka nişasta, badem unu, keten tohumu, kabartma tozu, tuz ve ksantan sakızını topak kalmayana dek karıştıralım.
Daha büyük bir karıştırma kabında badem ezmesi, margarin, şeker, kahverengi şekeri hafif ve yumuşak bir krema kıvamına gelene kadar karıştıralım. Yumurtaları ekleyelim ve tekrar karıştıralım. Vanilya ve muz püresini koyalım malzemelerin hepsi birleşene kadar devam edelim.
Oluşan sıvı karışımımızın içine daha önce yaptığımız kuru karışımı ekleyelim. Birleşene kadar karıştıralım. Ek olarak 1 dakika çırptıktan sonra çikolatayı da içine ekleyelim.
Küçük bir dondurma kepçesi kullanarak hamurdan 1 inçlik parçalar koparalım ve tepside 2 inçlik kurabiyeler oluşturalım. Kızıl kahverengi olana kadar 9-10 dakika pişirelim-7 dakika sonra tepsiyi çevirelim-.
Daha sonra fırından çıkaralım ve yağlı kağıdı hızlı bir şekilde tel rafa kaydıralım. Soğuduğunda spatula yardımıyla kurabiyelerimizi yağlı kâğıttan kaldıralım.

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara