5 Ocak 2015 Pazartesi

ELMALI TURTA



Malzemeler

1 pk margarin oda sıcaklığında 
1 kaşık yoğut,
1 pk vanilya,
1 pk kabartma tozu,
yarım çay bardağından Bir parmak fazla sıvı yağ, 
yarım subardağı pudra şekeri 
3.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı sirke
3 adet ortaboy elma , 3 kaşık şeker,tarçın


Yapılışı

Elmaları soyup rendeleyin ve şeker ve tarçınla ocakta hafif çevirin.
Hamur malzemelerini karıştırıp ele yapışmayan hamur elde edin hamurdan küçük beze ayırın üzerini süslemek için büyük yuvarlak borcama hamuru yayın üzerine elmalı karışımı yayın ve ayırdığımız hamurdan şeritler yapıp üzerine koyun 175 derecede kızarana kadar pişirin pudra şekeriyle süsleyin.


Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara