6 Ocak 2015 Salı

RULO PASTA



Malzemeler
5 yumurta

2,5 cay bardagı seker
Kakao
1 paket kabartma tozu

Yapılışı

2,5 cay bardagı sekerle köpürene kadar cırpıyoruz, 2 yemek kasıgı kaynar suyu ekleyip karıstıryrz, kakaolu isteyen kakao koyup cırptıktan sonra 2-3 cay bardagı un ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip cırpalım, büyük fırın tepsisine( dikdörtgen) yaglı kagıt serelim, üzerine pandispanyanızı güzelce yayalım, sert zemine vurup önceden ısıtılmıs fırına verelim 140-150 derece20-25 dk da pisiyor, sıcak sıcak yaglı kagıtla beraber rulo halinde sarıp sogumaya bırakalım.


ic muhallebisi icin
1,5 su bardagı süt
1 cay bardagı toz seker
1,5 yemek kasıgı un
1 yemek kasıgı tereyagını pisirip sogutalım
soguyan pandispanyayı acıp kenarlarını cok az sütle ıslatalım istedigimiz meyve yada meyveleri küp küp dograyıp soguyan muhallebiye karıstırıp arasına döküp yayalım, tekrar pastayı rulo haline getirelim kagıt olmadan,altı haric geri kalan her yerine kremsanti kaplayıp süsleyelim.


Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara