Malzemeler:
3 adet Yumurta
1 çay bardağı Yoğurt
1 su bardağı Şeker
1 çay bardağı Sıvı Yağ
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya
1 yemek kaşığı Portaka Kabuğu Rendesi
1,5 su bardağı Un
2 yemek kaşığı Kakao
Hazırlanışı:
1- Yumurtayı şekerle çırpıyoruz.Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
2- Unu, kabartma tozu vanilyayı ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırıyoruz.
3- Hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz. Birine kakao ekleyip karıştırıyoruz.
4- Tepsinizi ya yağlayabilirsiniz ya da yağlı kağıt serebilirsiniz. İki kahve fincanı alın. Kahve fincanının içine kaşıkla birine kakaolu karışımdan diğerine sade karışımdan koyun. Tepsinizin ortasına sade karışımlı olan kahve fincanını dökün. Tam ortasına kakaolu karışımı dökün. Aşağıdaki fotoğraftaki gibi. gibi. Bu şekilde kahve fincanını doldurarak tüm hamuru iç içe dökün. Ben kelepçeli kek kalıbı kullandım.
5- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan testini geçene kadar pişirin.
Afiyet olsun.


0 yorum:
Yorum Gönder