14 Kasım 2014 Cuma

NARLI CHEESECAKE

NARLI CHEESECAKE



BAŞLANGIÇ
Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Margarini kısık ateşte eritin. 2 yemek kaşığı süt ile birlikte bisküvilere ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın.

KREMASI İÇİN
2,5 su bardağı sütü çırpma kabına alın ve üzerine Cheesecake Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Yoğurt ve limon kabuğu rendesini ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. 1 çay bardağı nar tanesini ekleyip kaşık ile kısa bir süre karıştırın. Hazırladığınız bisküvili tabanın üzerine dökün ve kaşık ile yayın. Üzerine 1 su bardağı nar tanesini yayın.

TART JÖLESİ İÇİN
2 poşet Tartjöle ve 4 yemek kaşığı toz şekeri küçük bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Üzerine su ve nar suyunu ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 2 dakika soğutun ve cheseecake'in üzerine kaşık kaşık dökün. Üzerine 1 çay bardağı nar tanesini serpin. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip buzdolabına alın. 2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara