14 Kasım 2014 Cuma

ELMALI PASTA

ELMALI PASTA


Malzemeler:
1 paket Petibör Bisküvi
1 paket Krem Şanti
2 su bardağı Süt
4 adet Elma
1/2 su bardağı Ceviz İçi
1 su bardağı Şeker
1 çay kaşığı Tarçın
Süslemek İçin
3-4 yemek kaşığı Hindistan Cevizi
Hazırlanışı:
1- Elmaları rendeliyoruz 1 su bardağı şekerle tavada pişiriyoruz. En son içine tarçın ve cevizi ekliyoruz. Karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
2- 1 su bardağı soğut sütle krem şantiyi çırpıyoruz.
3- Bisküvileri geri kalan süte daldırıp çıkarıp tepsiye diziyoruz. Üzerine elmalı harçtan döküyoruz. Tekrar bisküvileri ıslatıp yeniden diziyoruz. Tekrar elmalı harç Tekrar bisküviler.. En son elmalı harç ve bisküviden sonra krem şantiyi döküp hindistan cevizi serpiyoruz. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis yapıyoruz. Benim gibi sabırsız davranırsanız krem şanti dilimlere sürülür. 

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara