11 Kasım 2014 Salı

Çikolatalı Tencere Keki

Malzemeler:

2 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
80 gram bitter çikolata
1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne
Yarım su bardağı ceviz içi
Vişneli Tencere Keki Tarifi:
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. süt, su, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip karışana kadar çırpın.
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Tereyağıyla yağlanmış 27 cm çapındaki tencereye boşaltın.
Vişne tanelerini, kıyılmış bitter çikolatayı ve ceviz parçalarını sırayla hamurun üstüne yayın. Tereyağını minik parçalar halinde hamurun üstüne dağıtın. Kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dk pişirin. Piştikten sonra kapağını açmadan 15 dakika dinlendirin.




0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara