11 Kasım 2014 Salı

AŞURE TARİFİ

AŞURE TARİFİ
Bir Tencerelik Malzeme
Su miktari yaklasik 2-3 Litreyi buluyor.Kaynadikca Suyunu cekiyor cünkü.
Malzemeler :

1 Kase elma küp halinde doğranmış
1 su bardağı Beyaz Fasulye
1su bardağı Nohut
1 Su Bardagi Bugday
1 Su bardagi Tozseker
1 Su Bardagi Kuru Incir
1 Su Bardagi Kuru Kayisi
1 Su Bardagi Kuru Üzüm
1 Su Bardagi Kabuksuz Badem
1 Su Bardagi Kabuksuz Findik
1 Tane Portakal kabugu Rendesi
2 paket vanilya
Süslemek icin Nar Taneleri ve istenirse cevizici
üc dört adet karanfil
arzuya göre tarcin

Yapilisi :
Bir gün önceden bugdayimizi islatalim.sonra kabuklu bademleri kabuklarindan soymak icin tencereye koyup üzerine kaynamis su dökelim ve ocakta bir asim kaynatalim.kabuklari aninda soyulucaktir bademlerin.Sonra Kayisi ve Inciri kücük olacak sekilde dograyalim.
Tenceremize ilk önce bugdayimizi alip icine iki litre su katip kendini salip sisene kadar pisirelim.iyice sisen bugdayimizin icine kayisi,incir,findik,badem ve üzümü katip on dakika kadar kaynatalim.kaynayan tenceremize seker ve karanfilimizide ekleyelim.son olarak nohut ve fasulyeyi katalim.bu ikisi konserve oldugu icin en son katiyoruz,cünkü konservelik ürünler yenmeye hazir ürünlerdir.ezilip dagilmasin yani.Ve bu sekilde biraz daha kaynatiyoruz.Eger suyu azalmissa su eklemeyi unutmayalim lütfen.vanilyalari ve son olarak Portakal kabugunu ve elmaları da ekleyip ocagimizin altini 10 dakika sonra kapatalim.Soguyunca veya ilik iken servis yapalim.Arkadaslar.Arzu eden tarcin serperekde yiyebilir.
Süslemek Size kalmış  :)


0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara