11 Kasım 2014 Salı

Boşnak Böreği

Malzemeler:

5 adet yufka
4-5 kaşık tereyağı
yarım su bardağı zeytinyağı
Sarımsaklı yoğurt
İç Harcı;

300 gr kıyma
2 adet soğan
1 büyük haşlanmış patates
tuz
karabiber
Boşnak Böreği Tarifi:

Kıymayı tavaya alın karıştırarak kavurun. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar kavrulunca tuzunu biberini ekleyin, haşlanmış patates rendesini de ilave edip karıştırın.
Tereyağını eritin üstüne zeytinyağını ilave edin. Yufkaları üst üste koyup ortadan ikiye kesin. 10 adet yarım daire olacak. Yufkaları yağlayın düz kenarlarına kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Dikdörtgen fırın kabını ince yağlayın yufkaları yan yana paralel olacak şekilde tepsiye yerleştirin. 280 derece fırında kızarana kadar pişirin. Börekleri kesip sarımsaklı yoğurtla servis edin.




0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara