10 Kasım 2014 Pazartesi

Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı


Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bisküvili sütlü irmik tatlısı yapılışı için gereli olan malzemeler:

2.5 su bardağı süt
1/2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
50 gr tereyağı
Yarım paket kakaolu bisküvi
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI

Bisküvili sütlü irmik tatlısı yapılışı için önce tenceremize 2.5 su bardağı sütü, irmiği ve şekeri koyup kaynayana kadar pişiriyoruz kaynayınca altını kapatıyoruz. Ardından tenceremize 1 paket vanilyayı ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Daha sonra yarım paket kakaolu bisküviyi, ceviz ve tarçını rondodan geçirip sığ bir kek kalıbına yarısını döküyoruz kaşığın tersi ile düzeltip üzerine irmikli karışımı ilave ediyoruz.

Kalan bisküvimizi de tekrar irmiğin üzerine döküp düzeltiyoruz

Tatlımızı soğuyunca ters çevirip servis ediyoruz. Afiyet olsun…

Bizi Google+ da Takip Edin...

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara