17 Ocak 2015 Cumartesi

RÜZGAR GÜLÜ KURABİYESİ




Malzemeler:

125 gr. Tereyağ (Oda Sıcaklığında)
2/3 su bardağı Pudra Şekeri
1/2 çay bardağı Sıvı Yağ
3 yemek kaşığı Nişasta
Yaklaşık 1,5 su bardağı Un (Eğer Az Gelirse Ekleyebilirsiniz)
2 tatlı kaşığı Kakao


Yapılışı:

1- Kakao ve 2 tatlı kaşığı un dışındaki tüm malzemeleri yoğurma kabına koyun ve yoğurun.
2- İki eşit parçaya bölün. Bir parçaya kakaoyu koyun yoğurun. Diğer parçaya un ekleyin yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Aşağıdaki fotoğraftaki gibi yerleştirin.
3-Elinize bu şekilde alın ve aynı yöne doğru yuvarlayın. Bu şekili elde edeceksiniz. Yağlı kağıt serili tepsiye kurabiyeleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. 

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara