17 Ocak 2015 Cumartesi

AMONYAKLI PASTA



Malzemeler :

1 Kahve Fincanı erimiş margarin 
2 Adet yumurta 
1 Kahve Fincanı toz şeker 
1 Kahve Fincanı süt 
1 Kaşık (Yemek Kaşığı) toz amonyak(silme yemek kaşığı) 
1 Litre süt 
2 Kaşık (Yemek Kaşığı) un 
2 Kaşık (Yemek Kaşığı) nişasta 
2 Adet yumurta sarısı 
1,5 Bardak şeker 
1 Paket vanilya 
200 Gram margarin 
Aldığı kadar un

Yapılışı :

Amonyak sütle eritilir,sonra şeker katılır,karıştırılır.Bu karışıma yumurta kırılır,yağ katılır,karıştırılır.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un eklenir,yoğurulur. 
Hamur 8 eş parçaya bölünür,sekiz beze yapılır.Her bezeden servis tabağı büyüklüğünde yuvarlak yufkalar açılır.Bu yufkalar orta ısıdaki bir fırında birer birer,hafifçe pişirilir,çıkarılır.

Kreması için,süt,un,nişasta,yumurta sarısı,şeker,vanilya,margarin karıştırılıp,ocakta krema kıvamı alana kadar pişirilir.

Yufkalardan biri düz bir servise alınır,üzerine krema sürülür,sonra tekrar üzerine yufka konur,tekrar krema sürülür..böylece tüm yufkalar bitirilir.Kalan krema pastanın en üstüne ve yanlarına düzgünce sürülür. Arzuya göre üzeri süslenip, buzdolabında bekletilip servis yapılır.

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara