30 Nisan 2015 Perşembe

SUFFLE TARİFİ



Malzemeler:

Bitter Çikolata: 250 gram
Tereyağı: 200 gram
Toz Şeker: 125 gram
Un: 60 gram
Nişasta : 10 gram
Kakao: 10 gram
Vanilya: 2 gram
Yumurta Akı: 125 gram
Yumurta Sarısı: 100 gram

Yapılışı:
1.Tereyağını eritin, üzerine küçük küçük kırılmış çikolataları ekleyin. İyi karıştırın çikolataların erimesini sağlayın.
2.Bu karışıma un, nişasta, kakao, vanilya ve yumurta sarısını ekleyin karıştırın
3.Ayrı bir kapta yumurta beyazı ile şekeri karıştırın iyice köpürünceye kadar çırpın.
4.İki karışımı hafifçe karıştırarak birleştirin ve yağlanmış sufle kaplarına dökün.
5.Önceden ısıtılmış fırınlarda 210-220 C de 12- 14 dakika pişirin.

Fırından çıktıktan sonra kalıpları ters çevirerek tabağa alıp, üzerine budra şekeri ekleyerek veya dondurma ile servis edebilirsiniz. 

Afiyet Olsun..


0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara