30 Nisan 2015 Perşembe

ÇİLEKLİ KALP PASTA



Malzemeler:

Kalp şeklinde hazır çikolatalı pandispanya
Kreması için
1 paket sade krem şanti
1 paket çilekli krem şanti
500 gram (2 su bardağı soğuk) süt
Üzeri için
Çilekli toz jöle (yarım paket)
1 bardak su (sıcak)
Bitter çikolata
Ahududu veya çilek

Yapılışı

Pandispanyanın alt kısmını bir tabağa yaydığımız  yağlı kağıdın üzerine serelim. Sade Krem şantiyi bir kaba alalım üzerine 1 bardak soğuk süt dökelim. Güzel bir şekilde çırpalım. Çilekli krem şantiyide bir kaba alalım üzerine 1 bardak soğuk süt ilave edelim çırpalım. Hazırladığımız krem şantileri buzdolabına kaldıralım iyice katı hale gelene kadar bekletelim.
Çilekli toz jöleyi bir kaba alalım üzerine 1 bardak sıcak su dökelim, mikserle karıştıralım. Bir kenarda oda ısısına gelene kadar bekletelim.
Bu arada katılaşan krem şantileri alalım, yağlı kağıt üzerindeki kalp şeklindeki çikolatalı pandispanyanın üzerine önce çilekli krem şanti ilave edelim. Spatula yardımı ile kalın bir şekilde yayalım. Üzerine sade krem şanti alalım ince bir tabaka sürelim.
En üst bölümüne, hazırladığımız tam donmamış ılık haldeki jöleyi üzerine dökelim. Buzdolabında en az 1 saat bekletelim, servise sunacağımız zaman Üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı kaşık yardımı ile pastanın üzerine dökün. Pastanın yanına çilek veya ahududu ile servise sunalım.

Afiyet Olsun..


0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara