30 Nisan 2015 Perşembe

BAL KABAKLI PASTA



 Malzemeler:

Yarım Kilo, bal kabağı
170 gram (1 su bardağı) toz şeker
4 yemek kaşığı, ceviz (çekilmiş)
250 gram (1 su bardağı) su
1 paket, bisküvi (pötübör)
Üzeri için
bitter çikolata

Yapılışı:

Öncelikle bal kabakların kabuklarını soyalım, küçük parçalara ayıralım yıkayıp bir tencereye alalım. Üzerine şeker ve suyu ilave edelim orta dereceli ısıda pişene kadar pişirelim. Pişen bal kabaklarının ılınmasını bekleyelim ılındıktan sonra çatalla ezelim, içerisine çekilmiş cevizi ufalanmış bisküvileri ilave edelim iyice karıştıralım. Düz bir zemine alüminyum folyoyu serelim, üzerine hazırladığımız harcı tam ortaya gelecek bir şekilde uzunlamasına yayalım. Sonra ücgen bir şekil olacak şekilde enarlarını düzleyerek şeklini verelim. Şekil verdiğimiz pastayı dondurucuya koyalım, yaklaşık 5 saat dondurucuda dinlendirelim. Servise sunacağımız zaman folyayu üzerinden şeklini bozmadan çıkaralım, ben mari usulü erittiğimiz çikolatayı üzerine dökerek sunalım. 

Afiyet olsun..


0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara