Malzemeler:
1 çorba kaşığı tereyağ
6 çorba kaşığı toz şeker
4 su bardağı süt
Muhallebisi İçin:
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağından biraz az toz şeker
1 kase vişne
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı:
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. Doğrayıcıya vişneleri ve toz şekeri ilave edin.
Doğrayıcıdan geçirerek püre haline getirin. Vişne püresini bir tencereye koyun ve pişirmeye başlayın. Nişastayı suda eriterek tencereye dökün.
Kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Vişne püresi pişince altını kapatın.
Silikon kek kalıplarını yağlayın.
Vişne püresini kalıpların zeminine paylaştırın ve soğumaya bırakın.
Muhallebisi için, sütü tencereye dökün. Toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı ilave edin.
Çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca tereyağını ilave edin.
Kaynayınca altını kapatın. Vişne pürelerinin üzerine muhallebiyi paylaştırın.
Tatlıyı soğumaya bırakın. Mümkünse birkaç saat dinlendirin. Kalıplarından ters çevirerek servis edin.
Afiyet Olsun..

0 yorum:
Yorum Gönder