Malzemeler:
3 su bardağı un
4 yemek kaşığı katı yağ (tereyağı tercih edilir)
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
1 çimdik tuz
Üzeri için;
3 sert elma
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
Yapılışı:
Hamur için olan malzemeleri soğuk olarak yoğurup dolaba kaldırıyoruz.
Elmaları irice rendeleyip tencereye koyuyoruz.
Pudra şekeri ile birlikte sulandırmadan çok az soteliyoruz.
Ocaktan indirdikten sonra tarçın ve ceviz ilave ediyoruz.
Dolaptan hamuru çıkarıp mandalina büyüklüğünde bir parça ayırıyoruz.
Çok oyalanmadan merdane ile açıyoruz.
20 cm çapında kalıba yanlara çıkacak şekilde yerleştiriyoruz.
Elmalı içi üzerine döküyoruz.
Ayrılan hamura az daha un ilave edip rendeliyoruz.
Cevizlerin yanmaması için hamurun en üste serpiştiriyoruz.
170 derece ısınmış fırında 20-25 dk pişiriyoruz.
Biraz ılıyınca pudra şekeri arzuya göre ilave edebilirsiniz.
Sevdiklerinizle beraber yemek hoş olur.
Afiyet Olsun..

0 yorum:
Yorum Gönder