19 Şubat 2015 Perşembe

TARÇINLI ELMA ŞEKERİ



Malzemeler:

2 su bardağı su
2 yemek kaşığı tarçın
4 su bardağı şeker
6 adet çöp şiş
6 adet küçük boy elma
2 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Elmaları 30 dk sirkeli suda bekletin. Yıkayıp iyice kurulayın. 1 saat de buzlukta bekletin.
Sapın sivri kısmını elmaya batırın. Çevirerek itin.
Yeterince girmesi ama diğer taraftan çıkmaması gerekir.
Şeker, su ve limon suyunu tencereye koyup kaynatın. Şurup kaynadığında tarçını ekleyin.
Üstte oluşan beyaz köpükleri kaşıkla alın. Şurubu bir müddet daha kaynatın.
Şurup hazır mı diye anlamak için bir bardaktaki suya 1 damla şurup damlatın.
Top halinde aşağı iniyorsa hazır demektir. Şurubun altını kapatmayın.
Elmaları şuruba batırın. Döndürerek şuruba bulayın.
Elma şekerlerini yağlı kağıdın üzerine dizin. 1 saat dinlenmeye bırakın.

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara