27 Şubat 2015 Cuma

SÜT DİLİMİ


Süt Dilimi İçin Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı un
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
400 ml. – 2 kutu kadar krema
2 poşet toz krem şanti
1.5 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı limon suyu
Süt Dilimi Hazırlanışı:
Süt dilimi yapmak için öncelikle derince bir kabın içine önce yumurtaları kırıyoruz, sonra pudra şekerini ekleyip 5 dakika kadar yaklaşık 5 dakika çırpıyoruz. Kaan diğer malzemeleri de köpüren pudra şekeri ve yumurta karışımına ekleyerek çırpma işlemine devam ediyoruz. Karışan malzemelerin yarısını, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp tepsinin her yerine yayılmasını sağlıyoruz.
Karışımın kalan diğer yarısını da başka bir yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp, yine fırın tepsisinin her yerine yayıyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirmeye başlıyoruz. Hamur ince olduğu için çabuk pişecektir, yanmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir.
Bu hamurun kabarmaması gerekmektedir. Bu yüzden hamurun kabarmasını engellemek için ara sıra fırının kapağını açıp buharın çıkmasını sağlıyoruz.
Yaklaşık 10 dakika sonra kek pişmiş olacaktır. Keki başka bir yağlı kağıdın üzerine ters çeviriyoruz. Yağlı kağıdı çıkarmadan elimizle kekin üzerine bastırıp düzleşmesini sağlıyoruz.Kek sıcakken yağlı kağıdı kekten ayırıyoruz fakat tekrar üzerine örtüyoruz.
Krema hazırlamak için, kremayı, pudra şekerini, balı ve limon suyunu derin bir kaba alıp, katılaşıncaya kadar mikser ile çırpıyoruz. Soğuması için yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Kekler soğuduktan sonra, kremayı kekin üzerine döküp her yerine eşit olacak şekilde yayıyoruz. Diğer keki de parçalamadan kremalı kekin üzerine kapatıyoruz. Ellerimizle bastırarak krema ile kekin yapışmasını sağlıyoruz. 1 gece buzdolabında beklettikten sonra 2 ya da 3 parmak kalınlığında kesiyoruz.


Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara