7 Şubat 2015 Cumartesi

PEKMEZ TATLISI TARİFİ



PEKMEZ TATLISI TARİFİ (ŞEKERSİZ)

Malzemeler:

- 1 ölçü pekmez
– 1 ölçü buğday nişastası
– 5 ölçü su
– Bol ceviz

Yapılışı:

İstediğiniz bir bardağı ölçü olarak kullanabilirsiniz. Fotoğraftaki kadar bir pekmez tatlısı için, ölçü olarak bir su bardağını kullandım. Pekmez, su ve buğday nişastasını tencereye koyun, iyice fokurdayana kadar pişirin. Bitti.

İçinde ceviz olmazsa, yavan olur. O yüzden bolca cevizi, ağza gelecek şekilde doğrayıp, tatlının içine ilave edin. Tatlıyı dökeceğiniz kabı ıslatın; fazla suyunu dökün (Kalıptan ters çevirip tabağa alırken rahat çıksın diye). Ardından tatlıyı dökün. Ilınınca buzdolabına koyun. En az iki saat bekletip, ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara