Malzemeler:
250 gr margarin (oda sıcaklığında )
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 kahve fincanı mısır nişastası
1 kahve fincanı yoğurt
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
3,5-4 su bardağı un
Yüzü için:
Badem
Damla Çİkolata
Yapılışı:
Margarini ,yumurtayı ,pudra şekerini krema kıvamına gelinceye dek mikserle çırpın. Nişastayı ,vanilyayı karbonatı ve yoğurdu ekleyin.Hafifçe karıştırın. Öncelikle 3 su bardağı elenmiş un ilave edip yoğurun.Kulak memesine gelmesi için yarım bardak una daha ihtiyacınız olabilir.Buzdolabında yarım saat bekletin.Buzdolabından çıkardığınız hamuru hafifçe yoğurun yumuşatın.Merdaneyle açıp yuvarlak kalıpla kesin.Gözlerini küçük bir kalem kapağıyla veya başka bir şeyle ufak ufak iki göz yapıp gözlerini yapın.Damla çikolataları şaşı şekilde sivri yeri alta gelecek şekilde batırın.Bademden burnunu yapın.Ufak çay bardağı ile yanaklarını yapın.Çatalla sakallarını..Kafa kısmınıda yine çay bardağıyla kesebilirsiniz.
Bu arada fırınınızı 170 derecede ısıtın.Kurabiyeleri 10-12 dakika kadar pişirin.Tel ızgara üzerinde soğutun.
Afiyet Olsun..

0 yorum:
Yorum Gönder