7 Şubat 2015 Cumartesi

KREMA TARİFİ



Malzemeler:

– 2 çay bardağı toz şeker
– 3 su bardağı süt
– 3 yemek kaşığı un
– 1 yemek kaşığı tereyağ / margarin

Yapılışı:

Yağ hariç tüm malzemeleri tel çırpıcıyla karıştıra karıştıra pişirin. Göbek atmaya başlayınca, içine yağını da koyup, biraz karıştırıp altını söndürün.

Yağ, kremaya parlaklık veriyor. Ben hiç koymuyorum aslında, bir zararını da görmedim:) Bu ölçülerle, bir pastayı kaplayacak kadar krema çıkıyor. Eğer bayağı tatlı bir krema istiyorsanız büyük çay bardaklarını, orta şekerli bir krema istiyorsanız ise klasik tip minik çay bardaklarını kullanabilirsiniz. Vanilya sevenler, isteğe bağlı altını kapattıktan sonra bir paket vanilya ekleyebilirler.

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara