7 Şubat 2015 Cumartesi

FIRINDA YUMUŞATILMIŞ AYVA TARİFİ



1 kişi için malzemeler:

– 1 ayva
– 1 çay kaşığı tarçın
– 1 çay kaşığı hindistan cevizi

Yapılışı :

Ayvanın çekirdeklerini çıkarıp; ister dilim dilim, ister küp küp doğrayın. Üstüne tarçın ve hindistan cevizini serpin. Mikrodalga fırın kullanırsanız 7 dakika, normal fırında ise 200 derecede 15-20 dakika kadar pişirin. Ilık olarak servis yapabilirsiniz.

1 porsiyonun besin değerleri: 100 kkal, Karbonhidrat: 24 gr.

Tavsiye: Ayvayı doğrarken, isterseniz kabuklarını da soyabilirsiniz.

Kısa bilgi: Bence ayva ile ilgili aktarabileceğimiz en ilginç bilgi; Türkiye’nin dünya ayva üretiminde 1 numarada olduğudur. Dünya üzerinde Avustralya hariç hemen hemen her yerde üretilmektedir.

Neredeyse her meyve sebze gibi faydaları saymakla bitmeyen ayva meyvesi; kalpteki sıkıntıyı ve çarpıntıyı azaltması ve ağız kokusunu gidermesi ile bilinen bir meyve. İshali önlemede ve hazımsızlığı gidermekte de kullanılmaktadır. Damar sertliğine ve karaciğer tembelliğine iyi geldiği de bilinmektedir. Herhalde bizim tarafımızdan en iyi bilinen özelliği, içerdiği yüksek karbonhidrat miktarı sebebiyle oldukça tok tutmasıdır.

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara