11 Şubat 2015 Çarşamba

KİNOA (Quinoa) KISIRI



Malzemeler

– 1 su bardağı kinoa
– 2 su bardağı su
– 4-5 taze soğan
– 1 tatlı kaşığı biber salçası
– 1 tatlı kaşığı domates salçası
– Yarım demet maydanoz
– 1-2 yeşil biber
– 1 kırmızı biber (Çok sevdiğimizden herşeyin içinde oluyor.)
– 1 domates

Sosu için: Zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, kırmızı biber ve kimyon

Yapılışı:

Quinoayı bir kap içine koyup, üzerini su ile kaplayın. 20 dakika kadar o şekilde kalsın. Ardından en azından 3-4 su yıkayın. Quinoanın üzeri saponin denen bir madde kaplı ve iyice durulamazsak bu madde, tadını acımsı yapıyor. İyice yıkadığınız quinoaları, kaynamış su içine atarak, suyunu çekene kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelince, cam bir kaseye koyup, buzdolabına kaldırabilirsiniz.

Bu şekilde pişirdiğiniz kinoalara salçaları ekleyip iyice karıştırın. Ardından biber, domates ve maydanozu da ekleyip karıştırın. Sosunu da koyup, ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara