8 Ocak 2015 Perşembe

TEREYAĞLI BADEMLİ AY KURABİYE



Malzemeler

30-35 tane için
300 gram tereyağı
2 çay bardağı blenderdan çekilmiş badem
2 çay bardağı bıçakla bölünmüş badem
3 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
5-6 çay bardağı un

Yapılışı

 Öncelikle bademlerinizin kabuklarını soyun. Sonra bademlerin 1/2'sini bıçak yardımıyla dört parçaya bölün. Kalan 1/2'sini ise blenderden geçirin. Büyük bir tavaya bademlerinizin tamamını ve bir su bardağı unu ilave ederek iki dk kavurun. Ardından soğumak üzere başka bir kaba alın. Yoğurmak için hazırlamış olduğunuz kabınıza soğuyan bademli karışımı,tere yağını,pudra şekerini ve kabartma tozunu ilave edip az az un ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturun. Hazırlamış olduğunuz hamurunuzdan parçalar koparıp 1-2 cm kalınlığında genişçe açıp ay şeklindeki kurabiyelerinizi yağlanmış kağıtlı fırın tepsinize diziniz. 25 dk kadar 170 derecelik fırında pişirin. Fırından çıktıktan sonra biraz soğuyunca damak tadınıza göre üstüne pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. 

Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara