17 Ocak 2015 Cumartesi

SÜTLÜ TEL KADAYIF



Malzemeler:

Yarım kg. tel kadayıf
2 bardak kıyılmış ceviz
50 gr kadar tereyağı
2 lt süt + 1 bardak su
2.5 bardak şeker
1 paket vanilya

Yapılışı:

Önce şerbetimizi hazırlayalım. Şerbet soğuk olacak kadayıf sıcak. Hatta ben kolaylık olsun diye şerbeti akşam kaynatıp sabah da kadayıfı yapıyorum. 2 lt sütü ve 1 bardak suyu, şekerimizi tencereye koyup karıştırarak kaynatalım. Kaynayınca 5 dakika daha ocakta tutalım. Altını kapattıktan sonra 1 paket vanilyayı koyup karıştıralım.Fırın tepsimizi yağlayalım. Tel kadayıfın yarısını tepsimize serelim. Yalnız iyice kadayıfı elinizle bastırın.Üstüne kıyılmış cevizleri ekleyelim.Kalan tel kadayıfı ile de cevizlerin üstünü örtüp iyice bastıralım. Ve kadayıfın üstüne parça parça tereyağı ekleyelim.180 derecede üstü kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkınca 5 dakika sonra şerbeti dökelim.Şerbetini çekip soğuyunca dilimleyip servise sunalım.

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara