Malzemeler
250 gr. sotelik et
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 su bardağı pirinç
3 adet orta boy patates
2 su bardağından biraz fazla sıcak su
3 kaşık tereyağı + 2 kaşık sıvı yağ
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
İstenilen miktarda istenilen salata çeşitleri ve yeşillik
Yapılışı
Patatesleri yuvarlak doğrayıp kızartıyoruz etleri de doğrayıp önce yağda biraz kavurup su salıp çekene kadar pişiriyoruz. Sert olursa 1 bardak kadar su daha koyup iyice pişiriyoruz.1 kaşık tere yağını soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve pulbiberer ekleyip 5-10 dk. kavurun.
Kavurduğunuz eti 20-25 cm çapında yağlanmış bir tencerenin dibine yerleştirin. tereyağda pirinçleri tuzunu ilave ederek kavurun ve yarısını etlerin üzerine dökün. Kızartmış olduğunuz patateslerin yarısını pirinçlerin üzerine dizin Patateslerin üzerine pirincin kalan yarısı dökün hafif bastırarak düzeltin.
Üzerine 2,5 bardak sıcak su ilave edin. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar dibini yakmamaya dikkat ederek pişirin.
Düz geniş bir tepsi ya da servis tabağına pişen pilavı ters çevirip etlerin üzerine kalan patatesleride dizip süsleyin. etrafını arzu ettiğiniz salata çeşitleriyle süsleyip servis edin.
Afiyet Olsun..

0 yorum:
Yorum Gönder