10 Ocak 2015 Cumartesi

LOKMALIK HANIMELLER



Malzemeler:

2 Paket hanımeller bisküvi
1 Paket kremşanti
1 su bardağı süt (biskivüleri ıslatamak için)
1,5 su bardağı süt ( kremşantiyi hazırlamak için )
Hindistan cevizi

Yapılışı:

1,5 bardak süte toz kremşantiyi ekleyip mikserle iyice koyulaşıp köpürene kadar çırpıyoruz ve 10-15 dk buzdolabında bekletiyoruz. (Mikseriniz yoksa el ile çırpacaksanız 1 su bardağı süt yeterli gelecektir.)
Kremşantiyi buzdolabından çıkardıktan sonra soğuk süte batırıyoruz üzerine krem şanti sürüyoruz,
Bir bisküviyi daha soğuk süte batırıp üzerine kapatıyoruz. (Bu pastayı yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta bisküvileri sütte çok bekletmemek.)
Daha sonra kremşanti ile birbirine yapıştırdığımız bisküvileri iyice hindistan cevizine buluyoruz.

AFİYET OLSUN..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara