9 Ocak 2015 Cuma

KELEBEK PASTA



Malzemeler:

1 adet Hazırı Pandispanya
1 küçük paket Muzlu Süt
İçi İçin
2 su bardağı Süt
1 paket Vanilyalı Puding
2 adet Muz

Üstü İçin

3 çay bardağı Süt
2 paket Krem Şanti
1 kutu Bonibon
1 paket Süsleme Şekeri
1 çay bardağı Damla Çikolata
2 tane Çubuk Kraker

Yapılışı:

1- Vanilyalı pudingi sütle güzelce pişiriyoruz. Muzları dilimliyoruz.
2- Hazır pandispanyayı ortadan eşit şekilde 2 ‘ye bölüyoruz. Yuvarlak kısımlarını ortada buluşturuyoruz. Alttaki çizime bakınız. :) (tamam tamam gülmeyin kötü ama başka türlü anlatamazdım) Tek bir pandispanya var sadece kestiğinizde ters çevirip birleştirdiğinizde ortadaki pembe kısım gibi olacak şekil. Yanlarda küçük üçgenleri de keserek kanat kısmına şekil verebilirsiniz.
3- Şekli verdikten sonra ortadan kesik olan pandispanyayı ayırın. Orta kısmını muzlu sütle ıslatın. Üstüne vanilyalı pudingi döküp güzelce yayın. Taşırmayın. Üstüne muz dilimlerini yerleştirin. Üstüne pandispanyanın diğer katını yerleştirin. Üstünü yine muzlu sütle ıslatın.
4- Soğuk sütle krem şantiyi hazırlayın. Mikserle 7-8 dakika çırpın. Pastanın dışına güzelce sürün. Buzdolabında bekletin. 2 saat sonra çıkarıp bonibon, damla çikolata ve şekerlemelerle dilediğiniz gibi süsleyin. Ben çubuk krakerlerin ucuna şeker takarak anten yaptım. :) 

Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara