10 Ocak 2015 Cumartesi

ÇİKOLATALI MUS PASTA



MALZEMELER:

3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Mus için:

60 gr. tereyağ
220 gr. bitter çikolata
250 ml. krema
1 paket toz krem şanti

Keki ıslatmak için;

Yarım su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı granül kahve
2 tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Bu pastada istenilen şey kekin çok fazla kabarmaması,
Kek için 3 yumurta ve toz şeker iyice çırpılır,
Üzerine süt eklenir çok az çırpılır,
Kuru malzemeler eklenip spatula ile karıştırılır,
Kenarları yağlanmış altına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba kek hamuru dökülür, ( kek yapmak için vakti olmayanlar hazır kek tabanının tek katını da kullanılabilir)
160 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir,
Pişen kek fırından çıkarılıp soğutulur,
Keki ıslatmak için malzemeler karıştırılır ve kek ıslanır, ( hazır pasta tabanı kullanıyorsanız ölçünün yarısını kullanın)
Mus için tereyağ eritilir ve ocaktan alınıp bitter çikolata katılıp eritilir ve soğutulur,
200 ml krema iki katı hacime ulaşana kadar çırpılır, ( krema çırpılırken mutlaka soğuk olmalı)
Krema çırpıldıktan sonra 1 poşet toz krem şamti eklenir ve biraz daha çırpılır,
Yeteri kadar çırpılan kremaya hazırlanan çikolata yavaş yavaş eklenir,
Karıştırılan mus malzemesi kekin üzerine sürülür,
Kekin kenarlarının düzgün olması için kelepçeli kalıpta işleme devam edin, ( bu pastayı yaparken çok hızlı hareket edilmeli)
Pasta dolaba kaldırılıp birkaç saat dinlendirilir.

AFİYET OLSUN..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara