29 Aralık 2014 Pazartesi

TURUNÇLU PASTA



Malzemeler

1 çay bardağı süt
5 adet yumurta
5 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
1 su bardağı süt
Ara katı için:
1 paket krem şanti
Üzeri için:
1 paket bitter çikolata
1 kâse turunç reçeli

Hazırlanışı

Çikolatalı Ve Turunçlu Pasta tarifimizin yapımına pasta kekimizi hazırlayarak başlıyoruz. Çukur bir karıştırma kabına 5 adet yumurtayı kıralım üzerine toz şekeri ekleyerek mikser yardımıyla yumurta ve şeker kar haline gelene kadar çırpalım. Üzerine unu, sütü ve kabartma tozunu ekleyerek tahta kaşıkla çırpmaya devam edelim. Kek hamurumuz kıvam aldıktan sonra kelepçeli kek kalıbımızın içini ve kenarlarını iyice yağlayalım ve hazırladığımız kek hamurunu kalıbımıza dökelim.

Önceden ısıtılmış 175 derecede ki fırına vererek pişmeye bırakalım. Kekimiz kabarıp üzeri pembeleştikten sonra fırının ısısını düşürerek kekin içinin çekerek pişmesini sağlayalım. Kekimiz piştikten sonra fırından alarak soğumaya bırakalım. Daha sonra keki kalıptan çıkararak soğuyan keki dikkatli bir şekilde ortasından keserek iki eşit parçaya bölelim.

Düz bir servis tabağına kestiğimiz kekin alt parçasını yerleştirip süt ile ıslatalım. Kekin üzerine 1 su bardağı sütle 1 paket kremşantiyi çırparak köpürtelim ve köpürtülmüş şantinin yarısını kekin üstüne yayarak spatula yardımı ile düzelterek sıvayalım. Kekin ikinci parçasını sütle ıslatarak şantinin üzerine yerleştirelim. Ayırdığımız kremşantinin yarısını kekin üzerine yayarak kenarlarına ve üzerine sıvayalım. Pastamızın üzerini süslemek için Bihter çikolatayı benmari usulü eritmek için ısıya dayanıklı kâseye alarak içinde kaynayan su olan bir tencerenin içine oturtarak çikolataların erimesini sağlayalım.

Daha sonra bir yağlı kâğıt üzerine eriyen çikolataları şekiller vererek dökelim ve dondurucuya koyarak 1 saat kadar çikolataların donmasını sağlayalım ve çikolataları dondurucudan alarak pastamızı süslemeye başlayalım. Krem şanti ile kapladığımız pastamızın üzerine ilk önce bir kase turunç reçeli ile dizaynlı bir şekilde süsleyelim ardından şekiller vererek dondurduğumuz çikolataları pastanın üzerine yerleştirelim ve pastamızı birkaç saat buzdolabında dinlendirerek servise sunalım.

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara