29 Aralık 2014 Pazartesi

Elmalı Kurabiye



Malzeme Listesi:

1 Paket Margarin (oda sıcaklığında olmalıdır)
1 Tane yumurta
1 çay bardağı kadar süt
1 çay bardağı kadar şeker
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya kullanacağız (isteğe bağlı)
1 Pk kabartma tozu
Gerektiği kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı )
Elmalı Kurabiyemizin İç malzemesi:
3 Tane orta boy elma
1 Çay bardağı ceviz içi veya fındık içi
1 Çay kaşığı tarçın (silme olsun)
1 yemek kaşığı şeker kullanacağız

Elmalı Kurabiye Yapılışı

Öncelikle elmaları rendeleyin. Bir tencerede elma rendesi, seker ve ceviz içini karıştırın, elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişen elmalı harcı ocaktan aldıktan sonra tarçını ilave edin.
Hamuru hazırlamak için genişçe bir kabın içerisine margarin, yumurta, süt, şekeri ilave edip boza kıvamında bir harç olana kadar parmaklarınızla harmanlayın.
Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamuru 5 parçaya bölün. Parçalardan birini 30 cm civarında açın, sekize bölün. Kenarlara 1 tatlı kaşığı haçtan koyun ve kıyıdan başlayarak rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizin. Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayın.
Önce 150 derece fırında 20-25 dk. Sonra 175 derecede çok az pembeleşene kadar fırınlayın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
Not: Hamuru açarken fazla kalın açmamaya çalışın kullanılan kabartma tozu ile de fırında şişmektedir. Onu göze alarak yaklaşık 2-3  mm kalınlığında açınız.

Afiyet Olsun..



0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara