31 Aralık 2014 Çarşamba

EKLER PASTA TARİFİ



Ekler pasta tarifi

Malzemeler

Hamur için
6 adet yumurta
2 su bardağı un
125 gr margarin
1 çay kaşığı şeker
1,5 su bardağı su
Tuz
Krema için
Yarım litre süt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
50 gr margarin
Yarım su bardağı şeker
Sos için
1 paket sıvı krema
200 gr bitter çikolata

Hamurun Hazırlanışı

orta ateşde bir tencereye 1 su bardagı su margarin şeker tuzu karıştırın unu ilave edin iyice karıştırın hamur tencereye yapışıncaya kadar pişirin hamuru sogumaya bırakın soguyan hamurun içine yumurtaları kırın mikserle çırpın hamur kremaya dönmüş olacak hamuru sıkma torbanız varsa onun içine eger yoksa evimizde bulunan küçük poşetin içine koyup küçük bir delik açıp ucundan 1 2 parmak uzunlugunda tepsiyi yarısına gelecek şekilde uzunca sıkıyoruz tepsinin altına yaglı kagıt serilmiş oluyor üstü pembeleşinceye kadar fırında pişiriyoruz yaşlaşık 20 25 dk kadar

Krema Hazırlanışı

süt ve yag hariç krema malzemelerini bir tencerede pişiriyoruz daha sonra sütü yavaş yavaş ilave ediyoruz topaklanmaması için sürekli karıştırıyoruz yagı da ekliyoruz krema kıvamına gelince sogumaya bırakıyoruz

Sos Hazırlanışı

kremayı tencereye alıp orta ateşde kaynatıyoruz daha sonra ateşi kapatıp çikolatayı içine atıp eriyene kadar karışdırıyoruz

malzemelerimiz hazırladıkdan sonra fırında pişen hamuru uzun kısmından ortasından kesip kremayı sıkma torbasına alıyoruz kesdigimiz hamurların içine sıkıyoruz daha sonra sosa batırıp çıkarıyoruz dilerseniz üstüne antep fıstıgı veya hindistan cevizi vb.. serpebilirsiniz ben üstüne renkli şeker serptikten sonra servise hazırlıyoruz.

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara