12 Kasım 2014 Çarşamba

PEKMEZLİ ARMUT TATLISI

PEKMEZLİ ARMUT TATLISI





Pekmezli Armut tatlısı çok hafif bir meyve tatlısı hele yanında dondurma ile çok güzel oluyor. Bu bu tarifte pekmez yerine şeker şerbeti de kullanabilirsiniz. Bu defa pekmezle yaptık biz. Siz isterseniz şeker, isterseniz de pekmezle yapın, her ikisi de güzel oluyor...

4 adet iri sert armut
1 su bardağı su
Yarım su bardağı pekmez
3-4 tane karanfil
1 tatlı kaşığı tarçın
2-3 damla limon suyu

Pekmezli Armut Tatlısı Hazırlanışı

Armutları yıkayıp, kabuklarını soymadan 3 cm kalınlığında dilimleyin. Daha sonra tencereye armut dilimlerini dizip, üzerine pekmez, su, karanfil  ve limon suyunu ekleyin. Ocağı önce harlı olarak açın. Kaynamaya başlayınca altını kısarak arada bir armutları zedelemeden çevirerek pişirin. Armutlar istediğiniz kıvamda pişince tarçını ekleyip ocağı kapayın. Daha sonra servis kabına alın.  Tenceredeki sosu armutların üzerine gezdirerek dökün. Hafif ılıkken yada soğuduktan sonra file badem serpip kaymak yada dondurmayla servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara