Elmalı kurabiye bir çok pastane ve marketlerde bulunabileceği gibi kendinizde evinizde hazırlayabilirsiniz. Gerekli olan malzemeler kolay bulunabilir ve tarifi son derece anlaşılabilir durumdadır.
Elmalı kurabiye hazırlamaya başlamadan önce gerekli malzemeleri temin etmelisiniz, malzemelerin taze, yeni mahsul olmasına, ve son kullanım tariflerine dikkat etmelisiniz.
Hazırladığınız elmalı kurabiye malzemelerini bir araya getirerek, kullanacağınız miktarı yapmak istediğiniz elmalı kurabiye adedine göre ayarlamalısınız.
Hazırlık aşaması tamamlandıktan sonra elmalı kurabiye içinin hazırlanmasına geçebilirsiniz
Elmalı Kurabiye İç Hazırlama Malzemeleri
4 adet elma
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
Elmalı kurabiye hamur malzemeleri
125 gr. tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
3-3.5 su bardağı un (markasına göre miktar değişebilir)
yarım paket kabartma tozu
vanilya
İlk önce elmalarınızı soyun ve rendeleyin. Daha sonra elmaları tavanın içerisine koyun eğer elmalar tatlı değilse şeker ilave edebilirsiniz. Şeker ilave edildikten sonra ocağa alın ve elmaların suyunu salıp çekene kadar pişirin, piştikten sonra ceviz ve tarçını ekleyip az daha karıştırarak ocağı kapatın, soğuması ve kıvama gelmesi için başka bir kapa aktarın.
Elmalı Kurabiye Hazırlanışı
a) Çizgili elmalı kurabiye modeli vermek için; Hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parça alıp, 0,5 cm. kalınlığında açın. Üçte ikilik kısmına boylamasına, bıçakla çizikler atın. Boş kalan kısma elmalı kurabiye iç malzemelerini koyup sarın. Hafifçe bükerek ay şekli verin.
b) Yuvarlak elmalı kurabiye modeli vermek için; Hamuru 0.5 cm. kalınlıkta açın. Su bardağıyla kesin. Bir parçanın ortasına elmalı iç koyun. Diğer parçanın ortasına artı şeklinde kesik atıp ilk parçanın üzerine kapatın. Kenarlarını çatalla hafifçe bastırın. Yağlanmamış tepsiye dizin.
Elmalı Kurabiye Pişirilmesi 170 derece önceden ısınmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırınınız çok çabuk pişiriyorsa kızarmaya başladıktan sonra dereceyi 150 ye düşürün. Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpin. Artık elmalı kurabiyeniz hazır servis yaparak bu eşsiz tadı damaklarınızda hissedebilirsiniz, afiyet olsun...



0 yorum:
Yorum Gönder