27 Mayıs 2015 Çarşamba

SAKIZLI MUHALLEBİ



Malzemeler

250 gr tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 litre süt
3 parça damla sakızı
1 su bardağı şeker
Vişneli sosu için:

1 kg dondurulmuş vişne
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası

Yapılışı:

Sakızlı Muhallebi Tatlı Tarifi Tarifi için; 
Tereyağın yarısı ile unu kavurun. Renginin dönmemesine dikkat edin. Sütü ve şekeri dikkatlice karıştırarak una ilave edin. Hiç pütür kalmamalı. Gerekirse tel süzgeçten geçirin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
Pişmesine yakın dövülmüş sakızı ekleyin. Bir iki taşım daha kaynatın. Kalan tereyağını içine atın 10 dakika mikserle çırpın.

 Vişneli sos için:

Bir tencereye koyduğunuz vişneleri şeker ve nişastayla karıştırın. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
Koyulaşınca altını kapatın, kâselere paylaştırdığınız ve soğuttuğunuz muhallebinin üzerine dökün. Servis edin.

Afiyet olsun..


0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara