16 Ocak 2015 Cuma

VANİLYALI MAKARON



Malzemeler :

Makaronların dış hamuru için:

1 su bardağı  elenmiş   Badem Unu
2 su bardağı elenmiş   Pudra Şekeri
Yaklaşık 4-5 yumurta akı
1/3 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya özü
1 çay kaşığı Tereyağı Özü
1/2 çay kaşığı. Tuz

Vanilyalı krema dolgusu için:

1/2 su bardağı yumuşatılmış tereyağı
2 Bardak elenmiş pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya özü
1 çay kaşığı Tereyağı Özü
1-2 yemek kaşığı krema

Yapılışı :

Makeronların dış hamuru

Ayaklı mikserin kasesine yumurta akı, tuz ve şekeri dökelim.
3 dakikaya ayarlayalım ve çırpıcıyı orta hıza getirelim.
3 dakika sonra mikseri hızlandırın ve bir 3 dakika daha çırpın.
Son 3 dakikamızda ise hızı en fazlaya ayarlayalım ve çırpmaya devam edelim.
Yumurta akı ve şeker karıştırma kasesinde iken, bir kapa badem unu ve pudra şekerini eleyelim.
İlk elediğimizde elekten geçmeyen bazı badem parçaları olcakatır. Eğer bir çay kaşığından çok daha fazla iseler onları hamura dökmeden önce mikserden geçirmemiz gerekecek.
Yumurta karışımımız iyice karışınca tereyağı ve vanilya özümüzü koyalım.30 dk. kadar çırpalım. Kasenin kenarlarını kazımayı unutmayalım ve bir 30 dk. daha karıştıralım.
Kuru malzemeleri yumurta akımızın içine ekleyelim. Karışımı güzelce karıştırıp doğru kıvama getirmek çok önemli çünkü aksi takdirde kuru ve yassı makaronilerle karşılaşabiliriz.,
Bir spatula yardımıyla kuru malzemeyi sertçe bastıralım böylece kuru malzeme karışımın dibine ve kenarlarına inmiş olsun.
İlk başta gerçekten kalın ve topak topak görünecektir ama kısa sürede düzelecektir.
Öyle bir kalınlık istiyoruz ki kendi şeklini bir miktar koruyacak kadar yoğun ama yukarıdan aşağı akacak kadar ince olsun.
Ben ancak spatula yardımıyla 30-35 seferde doğru kıvamı bulabiliyorum.
Sıkma torbanızı doldurun ve yapışmaz fırın astarının üzerinde 1 1/2¨ lik daireler bırakalım.İlk yaptığımızda zayıf bir dış hamurla karşılaşıcaz ama 5. daireyi yaparken diğerlerininde doğrulduğunu görebiliriz.
Fırnını 265C ye getirelim ve makaronları  25-30 dk. tezgahta kurumaya bırakalım-ben yanlışlıkla 1 s. 30 dk. beklettim fakat pişerken bir fark olmadı.
Yaklaşık 30 dk. dan sonra makaronlarmızın üstünde ince bir ’’tabaka’’ oluşacak-tabakanın üstüne dokunduğumuzda yapışmaması lazım.-
Boyutularına göre 15-17 dk. pişirelim
Makaronlar piştikten sonra yağlı kağıdımızdan ve SiLpAt dan kaldırmadan önce tamamen soğumaya bırakalım
Tamamen soğuduğunda kremayı arasına koyalım ve bastıralım.
Vanilyalı Krema Dolgusu

Tereyağını ayaklı mikser veya el mikseri kullanarak orta hızda 3-4 dakika çırpalım.
İçine yavaşça elenmiş pudra şekerini ekleyelim ,birbirlerine karışana kadar çırpalım.İçine vanilya ve kalan pudra şekerini ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Kıvamı tutturana kadar tek seferde 1 yemek kaşığı kremayı ekleyelim.
Artık bütün malzemeleri yüksek hızda –en az 2 dk.-hafif ve yumuşak bir kıvama gelene kadar çırpabiliriz.
Bu karışımımızı kremsi ve yumuşak bir kıvamda istiyoruz.Bunun için karıştırırken doğru anı yakalamanız gerekebilir.
Şimdi makaronlarımızı boyutlarına göre eşleştirelim.
Sıkma torbamız sayesinde eşleşmiş makaronlardan birinin ortasına az mıktarda sıkalım ve onları sandiviç yapalım (fakat sünger gibi olmamasına özen göstermeliyiz.)
Makaronlarımızı 1 hafta kadar kapalı plastik bir kapta tutabiliriz.

Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara