5 Mayıs 2015 Salı

OTLU KREP



Malzemeler

Tavağı yağlamak için yağ
2  adet yumurta (M)
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
4 dal maydanoz
2  tane taze soğan
4 yaprak ıspanak
4 yaprak taze nane
1 çay kaşığı tuz
Karabiber

Yapılışı:

Otlu krep yapmak için öncelikle yeşillikleri iyice yıkayarak kesme tahtası üzerinde çok incecik kıyalım.Derin bir kaba yumurtaları kırarak çırpalım.Sütü ekleyelim ,unu yavaş yavaş ekleyerek çırpma teli ile çırpalım.En son otları ,tuzu ve karabiberi ilave ederek karıştıralım.Yağlanmış orta boy tavaya krep hamurundan bir kepçe alarak dökelim ve tavayı sağa sola çevirerek yayılmasını sağlayalım.Üzeri delik delik olup pişince spatula yardımı ile arkasını çevirerek pişirelim Hamur bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım.Her seferinde yağlamanıza gerek kalmaz. 

Afiyet Olsun..


0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara