29 Nisan 2015 Çarşamba

PORTAKAL PELTELİ PUF PASTA


Malzemeler:

3 adert yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı toz fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı un

Şerbeti için malzemeler:

1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker

Portakal peltesi için malzemeler:

3 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı nişasta

Üzeri için malzemeler:
1 paket köpürtülmüş şanti

Portakal Pelteli Puf Pasta Hazırlanışı:

Portakallı puf pasta yapılışı için karıştırma kabımıza 3 adet yumurtayı kırıyoruz. Üzerine 1 su bardağı toz şekeri döküyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz.

Üzerine 2 çorba kaşığı toz fındığı, 1 paket vanilyayı, 1 paket kabartma tozu ve 3 çorba kaşığı unu ekliyoruz. Mikserle karıştırıyoruz. Yağlanmış yuvarlak kelepçeli kek kalıbına hazırladığımız kek harcını döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kalıptan çıkarmıyoruz.

Şerbeti için, 1,5 su bardağı sütü ve 1 çay bardağı toz şekeri bir tencereye koyuyoruz ve şeker eriyip süt ılıyınca altını kapatıyoruz.

Ardından pişen kek de ılıyınca üzerine ılık şerbeti gezdirerek döküyoruz.

Peltesi için, 3 su bardağı portakal suyunu, 1 çay bardağı toz şekeri ve 4 çorba kaşığı nişastayı bir tencereye koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Sürekli karıştırmak süretiyle topaklanmamasına dikkat ediyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz.

Soğumuş olan kekin üzerine sıcak pelteyi döküyoruz ve üzerini düzeltiyoruz. Bu şekilde soğumaya bırakıyoruz. Üzerini krem şantiyle kaplıyoruz. Pastamızın üzerini de portakal kabuğu rendesi ile süslüyoruz. Kelepçeli kalıbı dikkatli bir şekilde çıkararak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun..


0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara