30 Nisan 2015 Perşembe

Mozzarella Peynirli-Kıymalı Makarna Pastası



Malzemeler:

1 çorba kaşığı zeytinyağ
Yarım kilo, dana kıyma
3 diş sarımsak
1/2 ince doğranmış soğan
1 paket uzun boru makarna (rigatonis)  Pul biber, tuz ve karabiber
Yarım kilo soyulmuş domates (mevsimi değilse 1 kutu soyulmuş domates konservesi)

Üzeri için:

2 su bardağı rende mozzerella peyniri
2 çorba  kaşığı, permesan(taze) peyniri

Öncelikle büyük bir tencereye su dolduralım.
Ocağa alalım kaynadıktan sonra tuz ilave edelim birkaç saniye sonra makarnaları kaynayan suyun üzerine boşaltalım makarnalar diri kalacak şekilde haşlayalım.
Bir tavaya zeytinyağı alalım, hafif ısınınca ince doğradığımız soğanı ve kıymayı ilave edelim.
Kıyma suyunu salıp cekene kadar kavuralım.
Setelenmiş kıymanın üzerine küçük doğranmış domates mevsimi değilse bütün soyulmuş domatesi elinizle parçalayarak koyalım.
Bir süre karıştırarak domatesler 20 dakika  pişirmeye devam edelim.
İç harca son olarak tatlandırma için tuz, karabiber ve pul biberi ilave edelim birkaç saniye sonra ocaktan alalım.
Fırın ısısını 400 dereceye getirelim.
Haşlanan makarnaların suyunun süzülmesi için süzgece alalım, ılınmasını bekleyelim.
Kenarları yağlanmış kelepçe kalıbının zeminine kıymalı karcın yarısını dökelim kaşık yardımı ile yayalım.
Üzerine makarnaları boylamasına dizelim  makarnaları sıkı bir şekilde dizmeleisiniz aksi takdirde kaymalar olabilir.
Dizme işleminiz bittikten sonra, kalan kıymalı harcı  düzgün bir şekilde kaşık yardımı ile yayarak koyalım.
Kıymalı harcın üzerine 2 kaşık mozzarella peynirini eşit bir şekilde ilave edelim.
Mozzarella peynirinin üzerine 2 su bardağı rendelenmiş permesan peynirini eşit bir şekilde yayarak ilave edelim.
Isınmış fırında yaklaşık 30 dakika üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.

Sıcak servise sunun.

Afiyet olsun…


0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara