29 Nisan 2015 Çarşamba

ŞALGAM SUYU TARİFİ


Malzemeler

1 Adet Büyük Boy Şalgam(irice bir yeşil elma boyutunda)
1 Adet Büyük Boy Pancar(Rengi ve işin püf noktası)
1 kg. Siyah Havuç
1,5 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu
2 servis kaşığı salamuralık tuz
Yarım ekmek
30×30 cm boyutunda temiz tülbent bez
1 adet 10lt lik pet kavanoz

Yapılışı: 

Şalgam,pancar ve havuçların dış kabuğu tıraşlanır,şalgam ve pancarlar dilimlenir,havuçlar boyuna 4 e bölünür…Tülbent bezin içine yarım ekmek bohçalanarak düğüm atılır uçlarından. Tüm malzeme tuz hariç bidona doldurulur..Tuz bir miktar suyla iyice eritilir,bidona aktaralır.bidon ağzına kadar suyla doldurulur.Ağzı sıkıca kapatılır.

Önerim malzemeleri soyarken ve doğrarken eldiven kullanmanız,zira özellikle havuç simsiyah yapıyor..Yada daha sonra eliniz ancak çamaşır suyu temizliyor.

15 gün bidon kapağı ASLA açılmayacak. Serin bir balkon köşesinde muhafaza ediniz.

15 gün sonunda kesinlikle maya görevi gören tülbendin penin içinden çıkarmanız gerekiyor… Şişelere doldurarak şalgam suyunu soğutarak içme zamanı .Ayrıca buzdolabınızda uzun süre saklayabilirsiniz…İçindeki sebzelerin tadına doyum olmaz

Afiyet Olsun..


0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara