29 Nisan 2015 Çarşamba

Elmalı Turta


Malzemeler :

125 gr tereyağı ya da margarin (Oda sıcaklığında)
1/2 çay bardağı sıvıyağ (Klasik çay bardağı)
10 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
3 su bardağı 
2 yemek kaşığı kadar un
İç Harcı İçin: 
4 adet büyük boy elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağından biraz fazla dövülmüş ceviz

Hazırlanışı :


Derin bir kaba tereyağı, sıvıyağı ve yumurtayı koyun. Üzerine şeker, kabartma tozu, vanilya ve azar azar unu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hazırladığınız hamuru 1/3 ni ayırıp, streç filme sarın. Buzlukta 20-25 dakika bekletin. Diğer yandan elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin. Geniş bir tavaya rendelenmiş elmaları koyun. Üzerine şeker ve tarçını ekleyip, elmalar suyunu salıp, çekene kadar pişirin. Daha sonra cevizi ekleyip, karıştırın. Elmalı karışımı soğumaya bırakın.

Daha sonra 26 ya da 27 cm lik tart hamurunun tabanını ve kenarlarını iyice yağlayın. Kurabiye hamurunu hafif un serptiğiniz tezgahın üzerine alın. Merdane ile az miktar açın. Ardından hamuru tart kalıbın içine alıp, eliniz ile her tarafa yayın. Fotoğraflardaki gibi hamurun tabanına çatal batırın. Daha sonra hazırladığınız elmalı harcı tart hamurunun üzerine döküp, yayın. Son olarak harcın üzerine buzluktan çıkarttığınız hamuru rendeleyin.

Hazırladığınız elmalı turtayı önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verin. Üzerleri hafif kızarana (yaklaşık 30-35 dakika) kadar pişirin.

Elmalı turta piştikten sonra fırından çıkartıp, ılımaya bırakın. Tart kalıbını geniş ve düz bir tabağa ters çevirip, elmalı turtayı yavaşça çıkarın. Ardından servis tabağına aktarın. Elmalı turta üzerine bolca pudra şekeri serpiştirip, dilimleyerek, servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN..



0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara